top of page

Parel aan de haven van Blankenberge


Cabo, het splinternieuwe clubhuis van de Vlaamse Vereniging voor de Watersport (VVW), is tevens een hippe lounge bar en culinaire hoogvlieger aan de Blankenbergse haven sinds juni 2014. Van buitenaf heeft Cabo allures van een luxueus jachtschip en is het werkelijk een streling voor het oog. Deze nieuwe parel aan de kust wekt toch een trots gevoel op bij de Blankenbergse inwoners, inclusief mezelf! Hieronder zie je een panorama foto die ik heb genomen op 1 september 2014 vanop het terras boven. Zoals je ziet heb je dus gegarandeerd een adembenemend uitzicht als je in Cabo iets drinkt op het terras of in de lounge bar, waar een dj je in hogere sferen brengt. Met een glas op, waan je je hier echt op een luxueus cruise schip in Saint-Tropez ;) Wel opgelet, in de bar binnen is veel minder plaats dan op het terras, dus bij slecht weer geen garantie op plaats binnen!

Het restaurant

Op de benedenverdieping bevindt zich het restaurant in een gezellig en modern kader, designed door interieurarchitect Lieven Musschoot, waar je eigentijdse gastronomische creaties kunt komen proeven.

Wij zaten aan de lange hoge houten tafel niet ver van de bar (die niet te zien is op de foto hierboven). Hier zit je lekker knus en dicht tegen elkaar, wat ik wel gezellig vond! We opteerden voor het all-in menu om niets te moeten missen tijdens deze eerste ontmoeting met Cabo. Deze kost € 110 per persoon, dus zeker geen alledaagse kost! In dit 6-gangen menu zaten een glas champagne als aperitief, aangepaste wijnen en water naar believen inbegrepen (mag wel voor deze prijs!). Op onderstaande foto helemaal linksboven en daaronder vind je de hapjes, die de verwachtingen meteen hoog zetten. Het eerste voorgerechtje (foto rechtsboven) zet meteen de hoge trend voort. Dit kwam met een hemels soepje en een chip van aardappel en knolselder. Matchende smaakcombinaties en de leuke presentaties (want het oog wilt ook wat) zorgen voor culinair genot aan tafel. Het volgende voorgerechtje met de risotto, champignons en truffel (midden foto tweede van links) vond ik, naast de klassieke goede smaak match, geen uitblinker op dit niveau. Ook de daarna volgende hoofdgerechtjes met vis en het Baambrugs big waren heel lekker, maar nog iets onder het niveau, dat ze kenbaar willen bereiken. Het kaasbordje, was daarentegen wel een uitblinker, zowel op vlak van smaak als presentatie. Hier worden een passend biertje en 2 soorten gelei bij geserveerd, wat een subliem geheel vormde! Echte wijnliefhebbers zullen hier liever een glas rode wijn bij opgediend krijgen, en hier maakt de vriendelijke ober dan ook geen probleem van. Het dessertje vond ik tenslotte ook een goede afsluiter, hier kijk ik als echt dessert fanaat tenslotte altijd naar uit. Een moelleux die mooi lopend is vanbinnen always does the job. Lekker zelfgemaakt ijs van rood fruit en toetsen van sinaasappel zorgen voor een mooie aanvulling en een lang nagenieten.

Het geheel samen genomen is Cabo, met zijn hoog glamour gehalte en uitstekende service, zeker een aanrader. Ook op vlak van eten zitten ze zeker en vast in de goede richting, maar halen ze nog net niet het gewenste niveau, dat men zou verwachten voor die prijs.

Je kan van deze unieke locatie bovendien gebruik maken voor privé feestjes.

Ga voor meer info naar de website van Cabo.

Adres: Wenduinse Steenweg 1 8370 Blankenberge

Tel: 050 41 27 59

Openingsuren:

Lounge: zaterdag en zondag van 11:00 tot 24:00 of later (tot 3 april)

Restaurant: van 12:00 tot 14:00 en van 18:00 tot 21:00. Gesloten op dinsdag en woensdag.

Gerelateerde posts:

aanbevolen posts
recente posts
tags
Er zijn nog geen tags.
follow me
  • Twitter Clean
  • Instagram Clean
  • Pinterest Clean
bottom of page